Zorgbedden met comfort en zekerheid

Bedpapegaai


Wat is een bedpapegaai?

De bedpapegaai is een handig hulpmiddel voor personen die zich moeilijk kunnen oprichten of compleet overeind kunnen komen. Wanneer de persoon over genoeg kracht bezit kan deze zich optrekken om in de gewilde positie te brengen. De bedpapegaai, ook wel bekend als bedgalg, hangt op reikhoogte boven het bed.


Minder werkbelasting voor zorgverlener met bedpapegaai

De gebruiker van de bedpapegaai kan zelfstandig in de gewilde positie komen en zelfs in en uit bed stappen. Dit zorgt ervoor dat de zorgverlener minder belastende taken hoeft uit te voeren, zoals met het helpen van de zorgbehoevende in positie te krijgen.


Soorten bedpapegaai

Gefixeerde bedpapegaai

Zoals in de afbeelding boven deze pagina te zien is, kan een bedpapegaai bevestigd worden aan het bed. De paal kan zowel aan de linkerzijde als de rechterzijde gemonteerd worden. De meeste aanbieders van zorgbedden hebben ook de bedpapegaai in het assortiment, waardoor deze altijd op het desbetreffende frame past. 

Wanneer u zeker wilt weten dat u de juiste bedpapegaai koopt, kunt u kiezen voor een staande bedpapegaai.

Staande bedpapegaai

Een praktische keuze kan de staande bedpapegaai zijn doordat de bedpapegaai op door de gebruiker op de gewenste positie geplaatst kan worden. Wanneer de bedpapegaai niet meer nodig is, kan deze weer makkelijk opgeborgen worden. Dit kan overigens ook bij de gefixeerde bedpapegaaien van Tecfor Care.