Zorgbedden met comfort en zekerheid

Zorgbedden 


Waarom een zorgbed?

Wanneer iemand zorg aan bed nodig heeft is het volgens de ARBO-wetgeving een eis dat er een zorgbed aanwezig is.

Een zorgbed heeft altijd een hoog-laag functie. Een hoog-laag bed is een bed dat in zijn geheel in hoogte verstelbaar is, zodat een zorgverlener de zorgbehoevende kan verzorgen met een rechte rug en zo zonder overlast kan werken. Zorgbedden zijn voorzien van wielen, waardoor het bed makkelijk te verplaatsen is. 

Ook is voor een zorgbehoevende de verstelbaarheid handig, want zo kan gemakkelijk de ideale hoogte om te slapen (ook extra laag), en om in en uit bed te komen worden ingesteld.  Door deze motorische functies zorgt het er voor dat de zorgbehoevende in de meest prettige posities in het bed kan liggen of zelfs zitten.


Voordelen van een zorgbed

Een zorgbed heeft een lijst aan voordelen voor zowel de zorgverlener als voor de zorgbehoevende. 

Voordelen voor zorgbehoevende:

  • Hoog-laag functie voor een juiste instaphoogte
  • Prettige lig en zit functies
  • Ideale slaaphoogte


 

Voordelen voor zorgverlener:

  • De juiste werkhoogte om de werkbelasting te verlagen
  • Makkelijk te verplaatsen


 

Extra's van een zorgbed

Trendelenburg

De positie van Trendelenburg is binnen de geneeskunde een houding waarbij de zorgbehoevende op z'n rug ligt. Hierbij is het gehele bed achterover gekanteld zodat de benen hoger zijn gelegen dan het hart. De naam van deze functie is ontleend aan de Duitse chirurg Friedrich Trendelenburg. 

De tegenovergestelde positie, waar het gehele bed voorover is gekanteld, wordt de anti-trendelenburg genoemd. Deze functie wordt vaker gebruikt dan de positie van Trendelenburg.

Bedpapegaai

Een bedpapegaai kan helpen bij het in en/of uit het bed verplaatsen. Wanneer de zorgbehoevende minder kracht heeft in het lichaam, maar wel goede armkracht heeft, kan de bedpapegaai een goed hulpmiddel zijn.

Zijhekken

De zijhekken op een zorgbed zijn bedoeld om ervoor te zorgen dat je niet uit het bed kunt vallen en hierdoor geen onnodige letsel oploopt. Ook bij de extra lage bedden is deze mogelijkheid er.


Zorgbed huren of kopen?

Wanneer je een zorgbed nodig hebt, dan is altijd de eerste vraag of je er één gaat kopen of huren.

Als er voor een zeer korte tijd een zorgverlener aan het bed moet te staan, is het voordelig om een zorgbed te huren. Zo blijf je niet met onnodige kosten en een ongebruikt bed achter.

Wanneer er langdurige zorg nodig is, werkt de keus om een zorgbed te kopen tegenwoordig snel in je voordeel. Niet alleen vanwege relatief lage kosten, maar ook vanwege een mooi design wat perfect in jou thuisomgeving past. 


 

Zorgbedden van Tecfor Care Nederland

 

Tecfor care nederland bv is een bedrijf dat met Duitse kwaliteit een perfect product levert voor de Nederlandse zorgmarkt. Tecfor Care Nederland springt in het gat dat ontstaat doordat steeds meer mensen thuis zorgbedden en hoog-laag systemen willen/moeten hebben. Zij kunnen zorgbedden snel leveren met een modern huiselijk design, dat ook nog eens aantrekkelijk is geprijsd. Als verkoopkanaal is er gekozen voor de retailer, lees: de slaapspeciaalzaak. Hier wordt het slaapcomfort van de consument niet vergeten. Wij begrijpen dat een goede zorg begint bij een goede nachtrust.

Met andere woorden: de diverse bed-systemen van Tecfor Care Nederland voldoen aan de specificaties voor de zorgmarkt, maar spelen ook in op alle wensen van de consument. Daardoor spreken de producenten brede groep aan. Dit wordt versterkt door de scherpe en eerlijke prijzen waardoor de drempel laag is om een zorgbedden en hoog-laag systeem aan te schaffen en voor iedereen bereikbaar blijft!


Bekijk hier de producten van Tecfor Care Nederland

PRODUCTEN